“הכניסה לשוק הישראלי הייתה מצוינת”, מספר סיידוף, “הרוכבים החשמליים בארץ מעריכים טכנולוגיה, והקהל פשוט משוגע על גאג’דטים. זה לא מפתיע שאנחנו רואים רכישות רבות על ידי עובדים בתעשיית ההיי טק ובחברות כמו אינטל, מוביליי, מייקרוסופט, פייסבוק, גוגל, you name it”.
קסדה חכמה? מה זה בכלל אומר?
קסדת לומוס קיק-סטארט היא קסדה חכמה שמצוידת בעשרות נורות לד מקדימה ומאחורה. הנורות מאפשרות לאותת ימינה ושמאלה, ונדלקות (אוטומטית) כאורות בלימה בהאטה. היות שהחוק בישראל קובע כי רוכבי אופניים חשמליים חייבים לרכוב על הכביש (בהעדר שבילי אופניים), מדובר בקסדה שהיא אביזר בטיחותי ראשון במעלה.
כל רוכב חשמלי שמבלה בכבישי המרכז יודע כמה מסוכנת הנסיעה בלב הכרך העירוני. בג’ונגל שבו אופניים חשמליים הם שחקן “קל משקל” לצד “כרישים” כמו אוטובוסים, רכבים, ג’יפים, אופנועים ועוד. בסיטואציה הזו היכולת של הרוכב להדליק אורות בלימה או לסמן איתות לימין או לשמאל, עשויה להציל חיים. ממש ככה.
משקלה של הקסדה הוא 340 ג’ בלבד והיא מתממשקת עם אפליקציה ייעודית לכיול לצורכי הרוכב. היא ניזונה מסוללת ליתיום איכותית נטענת (זמן טעינה כשעתיים), שמספיקה ל-3 שעות של תאורה רצופה או 6 שעות של תאורה מהבהבת.
בטיחות קסדת אופניים לפי התקן האירופאי המחמיר
עד כמה הקסדה בטוחה? שאלה טובה ולפני זה קצת רקע. ישנם כיום בעולם שלושה תקנים מרכזיים לבטיחות קסדות אופניים – התקן האמריקני, התקן הקנדי והתקן האירופאי.
התקן האירופאי (EN1078) הוא המחמיר ביותר, ועל כן מכון התקנים הישראלי קבע אותו כסטנדרט לייבוא קסדות ארצה. לצערנו, בחנויות השונות בישראל ובאינטרנט אפשר להזמין קסדות שמציגות את עצמן כבעלות תקן אירופאי, אך שבפועל הן רחוקות ממנו מאד. קסדת לומוס, לעומתן עומדת בתקן האירופאי בלי אותיות קטנות.
כמה זה עולה וכמה זה עולה לגולשי הרוכב החשמלי?
הקסדה זמינה בשני דגמים הנבדלים זה מזה במספר נורות הלד. דגם הקלאסיק, היקר יותר, שמחירו 690 ש”ח, ודגם הלייט הבסיסי יותר שנמכר בעבור 550 ש”ח. גולשי הרוכב החשמלי נהנים מהנחה של 10% ברכישת הקסדות. הדרך הטובה ביותר לקנות את הקסדה היא באתר היבואן הרשמי שעושה משלוחים חינם לכל הארץ, כולל אילת. לחצו כאן (לינק) או הקלידו את קוד הקופון ebiker באתר של היבואן הרשמי ותקבלו את ההנחה.