עם זאת, כמובן שהקפדה על החוק היא חשובה ואסור לסטות ממנה. יש לרכוב רק בשבילי אופניים ייעודיים, ובהעדר שביל אופניים עליכם לרכוב בכביש תוך ציות לכל הרמזורים, התמרורים וחוקי התנועה. חבישת קסדת מגן היא חובה והרכיבה על אופניים חשמליים אסורה מתחת לגיל 16. רוצים לדעת עוד על חוקי אופניים חשמליים ומתי תקבלו קנס של 1,000 שקלים? לחצו כאן.
האם הביטוח תקף אם התאונה מוגדרת כתאונת עבודה?
תאונות אופניים חשמליים רבות מוגדרות גם בתור תאונת עבודה. בין אם מדובר על תאונה של שליח שרכב על אופניים חשמליים, ובין אם על תאונת אופניים חשמליים בדרך לעבודה או מהעבודה הביתה. במצבים אלה, הרוכב יהיה זכאי להכרה בו כנפגע עבודה על ידי המוסד לביטוח הלאומי.
מעבר להכרה הנ”ל, ככל שיש לו גם ביטוח אופניים חשמליים שנקנה באופן פרטי, הוא יהיה זכאי לפיצוי נוסף. זאת בניגוד למשל לתאונות דרכים עם רכב מנועי שבהן הפיצוי מהתאונה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים מתקזז אל מול הפיצוי מביטוח הלאומי.
מהן הפציעות הנפוצות בתאונות אופניים חשמליים ואיך ביטוח אופניים חשמליים עוזר להתמודד עמן?
מדי שנה מתרחשות בישראל למעלה מ-1,600 תאונות אופניים חשמליים שמדווחות למשטרה. למספר הזה צריך להוסיף עוד אלפי תאונות “קלות” שאינן נרשמות. על פי דו”ח של עמותת אור ירוק, ב-90% מהתאונות הללו, היחיד שנפגע הוא הרוכב. הפציעה השכיחה ביותר היא שבר (בדרך כלל ביד או ברגל).
ביטוח אופניים חשמליים מספק מענה לפציעות השבר בכך שהוא מעניק כיסוי (כמעט) מיידי עם הצגת אישור רופא. בדרך כלל ללא צורך בעמידה בתנאי סף ו/או בהתמודדות עם מכתבי דחייה מצד חברות הביטוח. הפיצוי יכול להגיע לסכום של כמה אלפי שקלים בחודש, ובכך לכסות על ימי העבודה האבודים (שבירת יד או רגל יכולה בהחלט לגרום לעובד להחמיץ ימי עבודה רבים, ולעתים אף להיות מושבת לחלוטין).
האם יש ביטוח אופניים חשמליים לשליחים?
טרנד האופניים החשמליים צובר תאוצה והופך לפופולרי מאד בקרב שליחים קלים. ראו בעניין זה כתבה שעשינו לאחרונה עם השליחים החשמליים של וולט. שליחים אלה, אשר רוכבים לעתים 50-60 שעות בשבוע, זקוקים להגנה ביטוחית אמיתית. הזמן הרב שבו הם נמצאים על האופניים החשמליים מגדיל באופן דרמטי את הסיכון שלהם להיפגע בתאונה.
לא כל חברות השליחים רוכשות ביטוח אופניים חשמליים לעובדיהן, ולעתים קרובות האחריות רובצת לפתחו של העובד/השליח. כך כמובן במקרים של פרילנסרים או עצמאים שמשתמשים באופניים החשמליים ככלי עבודה.
ברכישת ביטוח אופניים חשמליים לשליחים יש לא מעט ניואנסים שצריך להכיר, ואתם מוזמנים לקרוא על כך מאמר באתר שלנו. למשל, חשוב לדעת כי שליחים יכולים לקנות גם הרחבה של פיצוי בגין נכות תעסוקתית המגיע לכדי עשרות אלפי שקלים במקרה של השבתה וחוסר יכולת לשוב לעבודה לתקופה משמעותית.
האם כל חברות הביטוח משווקות ביטוח לאופניים חשמליים?
ביטוח אופניים חשמליים הוא מוצר “חדש יחסית” בתחום הביטוח. עד שנת 2019, כמעט ולא הייתה אופציה לבטח באופן נורמאלי רכיבה על אופניים חשמליים. הפוליסות הראשונות החלו להיות משווקות בתחילת 2019, ועם הזמן הן הפכו לפופולריות.
כיום, רוכבים חשמליים רבים מבינים את הצורך שבהגנה ביטוחית. בפרט לאור התקנות והחוקים “שהונחתו” עליהם, ובראשם החובה לרכוב בכביש ולא על המדרכות. כך גם הפרסומים באמצעי התקשורת אודות תאונות אופניים חשמליים עושים את שלהם (למרות שבהשוואה לרכבים אחרים, אופניים חשמליים הם מכלי התחבורה הבטוחים ביותר בישראל).
לא כל חברות הביטוח מאפשרות לקנות ביטוח אופניים חשמליים, וגם כשאתם קונים ביטוח כאמור, רצוי מאד להיוועץ עם סוכן. חשוב מאד שתבינו את הפוליסה, ובפרט את החריגים והסייגים שכלולים בה.
איפה קונים ביטוח אופניים חשמליים?
ניתן לקנות ביטוח אופניים חשמליים באופן עצמאי מול חברות הביטוח, אך מומלץ שלא לעשות זאת ללא התייעצות עם סוכן. ראשית, סוכני ביטוח אינם גובים עמלות מהמבוטחים, והם עובדים לפי הסדרים מול חברת הביטוח. שנית, סוכן הביטוח יוכל לסייע בבחירת הפוליסה הנכונה והתמודדות עם החריגים והסייגים הקבועים בכל תוכנית ביטוחית.
כאשר תרצו להפעיל את הביטוח, טוב שיהיה לצדכם סוכן שיוכל לענות על שאלות וחשוב מכך לנקוט בשבילכם בצעדים שונים מול חברת הביטוח בשביל לקצר תהליכים ולוחות זמנים. ביטוח אופניים חשמליים הוא מוצר ייחודי, וכדאי לקנות אותו ביחד עם איש מקצוע.
האם באתר הרוכב החשמלי משווקים ביטוח אופניים חשמליים?
הרוכב החשמלי הוא לא סוכנות ביטוח לאופניים חשמליים. אנחנו עובדים עם שורה של סוכני ביטוח המתמחים באופן ספציפי בביטוחי אופניים חשמליים. סוכני הביטוח שאנחנו משתפים איתם פעולה הם סוכני ביטוח מעולים שמבטחים לא רק רוכבים פרטיים אלא גם חברות וארגונים (שליחים, מסעדות, מפעלים ועוד). כשאתם פונים לאחד מסוכני הביטוח שעובדים עם הרוכב החשמלי, אתם בידיים טובות. לחצו כאן.