אחד החוקים החשובים ביותר לגבי רכיבה על אופניים חשמליים בישראל הוא החוק שקובע כי בהעדר שביל אופניים מסודר, הרוכב החשמלי צריך לרדת לכביש. הבעיה היא ששם, בממלכת האספלט, אופניים חשמליים הם שחקן קטן בתוך ג’ונגל של אוטובוסים, מכוניות, משאיות, קטנועים, אופנועים ושאר ירקות.
בכדי להגביר את בטיחותו של הרוכב, כמו גם את בטיחותם של המשתמשים האחרים בדרך, מומלץ לרכוב על אופניים חשמליים שמאובזרים היטב. בראש ובראשונה לרכוב על אופניים חשמליים עם אורות איתות ורצוי גם אורות בלימה.
קראו עוד:
למרות השיפור הגדול שעבר על ענף התחבורה החשמלית בישראל, וחרף העובדה שכיום מיובאים בכל שנה למעלה מ-100,000 זוגות של אופניים חשמליים (המהווים כ-20% מסך כל האופניים המגיעים ארצה), לא בכל דגם של אופניים חשמליים תקבלו אורות איתות ובלימה bulit in. ברוב המקרים, אם תרצו אופניים חשמליים עם איתות ואורות בלימה, תצטרכו לרכוש רכיב נוסף.
אופניים חשמליים עם אורות איתות ובלימה – איך זה עובד?
בכל הנוגע לאורות איתות, ברוב המכשירים המתקדמים בשוק מדובר על הפעלה ידנית וחיבור אלחוטי. הפנס המאותת מותקן על מושב הנהג או “הסבל”, ומופעל באמצעות שלט אלחוטי שמחובר לכידון.
טיפ! בהתקנת השלט האלחוטי לכידון רצוי לבדוק שקיימת אליו גישה נוחה עם האגודל, וזאת תוך התחשבות במצערת “הגז” (ככל שמדובר על אופניים חשמליים שיש להם מצערת אגודל ולא שכל ידית ימין מסתובבת כמו באופנוע).
לגבי אורות בלימה, כאן יש מספר אופציות:
- חיבור עם מערכת החשמל – חיבור שנעשה עם מערכת החשמל של האופניים ואשר מפעיל את אורות הבלימה בכל פעם שידית הברקס נלחצת (כמו ברכב “רגיל).
- הפעלה אוטומטית לפי מהירות – אורות בלימה לאופניים חשמליים שנדלקים באופן אוטומטי בהתאם למהירות הרוכב שמאט את נסיעתו.
שני הפתרונות הללו הם טובים, ושניהם מספקים את התוצאה הסופית החשובה – המשתמשים האחרים בדרך שנוסעים מאחורי הרוכב החשמלי, ידעו בדיוק מתי האופניים מאטות. אם איתות לצדדים הוא רכיב חשוב, אזי אורות בלימה הם קריטיים. רק תאורת בלימה מדויקת תוכל למנוע “כניסה מאחור” ברוכב החשמלי שמשמעותה תאונה שעלולה להיות קשה ביותר. מקל וחומר לפני “עצירות פתאומיות”.
קסדה עם איתות ואורות בלימה + הנחה
כמעט בכל חנות אופניים חשמליים ניתן למצוא פתרון טכנולוגי להתקנת אורות איתות ואורות בלימה. בעניין זה כדאי לבחור רק במוצרים שיש להם טווח נשימה וגדול ושלא “זוללים” בטריות. זאת מן הטעם הפשוט שאתם לא רוצים למצוא את עצמכם מחליפים בטריות כל שני וחמישי. כמו כן, לאחרונה נחשפנו ברוכב החשמלי למוצר שמציע פתרון של 3 ב-1.