בד בבד עם הזינוק המטאורי במספר האופניים החשמליים והקורקינטים הממונעים, חלה עלייה עקבית בתאונות כתוצאה מהתלקחות סוללות, התפוצצות מטענים ונזקים לאחר הטמנת אופניים ישנים שלא כהלכה.
במשרד להגנת הסביבה רואים בתופעה “בעיה סביבתית” והוחלט לתת את הדעת לגבי איסוף ומחזור הכלים החשמליים ורכיביהם. זאת תוך חתירה לצמצום המפגעים הפוטנציאלים.
מחזור אופניים חשמליים – החלטה הגיונית
החלטת המשרד מפזרת במידה רבה את אי הבהירות שאפפה את הנושא. בעיקר בנוגע לשאלה האם חוק פסולת אלקטרונית כולל בתוכו גם קורקינטים או אופניים חשמליים. כאשר החוק חוקק בשנת 2012, כלי תחבורה הוחרגו ממנו (כפי שהיה נהוג בזמנו באירופה). כעת המשרד הישראלי לוקח את זה צעד קדימה וקובע כי אופניים חשמליים דינם כדין כל מוצר חשמלי אחר.
ההחלטה בהחלט הגיונית. אופניים חשמליים הם מוצר שמכיל מערכות אלקטרונית וחומרים שיש לשים לב כיצד מטפלים בהם בתום השימוש. בראש ובראשונה סוללות הליתיום-יון שמניעות את האופניים ושידועות כפוטנציאל ברור ליצירת מפגעים סביבתיים.
במשרד הגנת הסביבה קובעים כי האחריות על האיסוף המבוקר וההמשך המפוקח למחזור יהיה באחריותם של היצרנים והיבואנים. התהליך יבוצע על ידי תאגידי המחזור שמחזיקים בידע הדרוש לשם כך, ויכללו את כל רכיבי האופניים – צמיגים, סוללות, כבלים, פלסטיק ומתכת.
החוק קובע כי גם משווקים אשר מוכרים אופניים חשמליים או סוללות יהיו מחויבים להתקשר עם תאגידי מחזור, ולהעביר אליהם פסולת אלקטרונית. זאת בכפוף להנחיות שנקבעו על ידי המשרד להגנת הסביבה. כך גם החוק רלבנטי לגבי חברות המפעילות שירותים של אופניים חשמליים להשכרה או השכרת קורקינטים חשמליים.