שליחים, מעצם עבודתם, נמצאים על הכביש שעות ארוכות, והשהות הזו מגבירה משמעותית את החשיפה להיפגע בתאונת אופניים חשמליים. אם רוכב אופניים חשמליים “רגיל” נוסע בשבוע משהו כמו 10-15 שעות, אצל שליח זו בדרך כלל משמרת יומית. מכיוון שבישראל נפגעים 5.9 רוכבים חשמליים ביום, 22% מהם באורח קשה (וגם פציעות “קלות” יכולות להשבית רוכב לחודש ויותר), הדברים בהחלט ברורים. חשוב לדעת גם שב-90% מתאונות האופניים החשמליים בישראל, הרוכב הוא היחיד שנפגע.
מה לגבי ביטוח לאומי?
מה עם ביטוח לאומי אתם שואלים? למרות שתאונת שליח עם אופניים חשמליים היא תאונת עבודה, הדרך לפיצויים לא תהיה תמיד קלה או מהירה. נהפוך הוא. תגמולי הביטוח הלאומי אינם משולמים מיד וייקח זמן רב מאד (חודשים ארוכים) עד שהכסף יהיה בחשבון. לא מאמינים? תשאלו כל מי שנפגע בתאונת עבודה ותבינו לבד.
קראו עוד:
במקרים רבים הרוכב ייאלץ “להתחלק” בפיצויים עם עורכי דין או חברות למיצוי זכויות רפואיות, וזאת עוד מבלי שהזכרנו את המצבים (הנפוצים) שבהם ביטוח לאומי מערים קשיים על הרוכב בדרך לפיצוי.
בניגוד לביטוח לאומי, ביטוח אופניים חשמליים לשליחים מאפשר לכם ליהנות מתשלום בתוך 14 ימים. בלי אותיות קטנות, בלי סייגים ובלי דרמות. כאשר אתם קונים ביטוח אופניים חשמליים לשליחים הכולל גם כיסוי בגין נכות תעסוקתית, ורופא קבע שאתם לא יכולים לחזור לעבוד לתקופה ארוכה מ-14 יום, תקבלו פיצוי בגין כל יום היעדרות ועד 4,000 שקלים בחודש. ביטוח אופניים חשמליים מספק מענה לסוגיות שביטוח הלאומי כלל לא מתעסק בהן כמו נזקי רכוש לאופניים (כדי שתוכלו לחזור ולעבוד במהירות) ועוד.
בקיצור, המסר ברור. ביטוח לאומי הוא לא תחליף לכיסוי הרחב והמיידי של ביטוח אופניים חשמליים ייעודי לשליחים. רק פוליסה שנבחרה בקפידה, עם מעטפת שכוללת גם נכות תעסוקתית וגם פיצוי מיידי על שבר, תוכל לסייע ביום בפקודה.
חשוב לדעת שלא כל חברות הביטוח בישראל משווקות פוליסות ביטוח לאופניים חשמליים, ושיש הבדלים מהותיים בין הפוליסות השונות. לא כל פוליסה שמתאימה לרוכב “רגיל” היא פוליסה שמתאימה ל”איש מקצוע”. תפירת פוליסת ביטוח אופניים חשמליים לשליח היא מומחיות שדורשת ניסיון, ידע, בקיאות בפוליסות והיכרות עם האתגרים הרובצים לפתחם של שליחים.
שכירים חייבים, עצמאים מוכרחים
שליחים רבים בישראל עובדים בתור עצמאים או קבלנים חיצוניים. עבורם הצורך ברכישת ביטוח אופניים חשמליים לשליח הוא בגדר “חובה”. השליח העצמאי הוא אדון לעצמו ולזכויותיו. שלא כמו שליח שכיר שיש לו את המעסיק שמחויב לשלם לו דמי מחלה, להפריש לו סכומים כחוק לביטוח לאומי ולפנסיה, ושאינו רשאי לפטר אותו בגלל פציעה או מחלה.
האם שכיר יכול להתעלם ולסמוך על המעסיק? ממש לא. לא תמיד המעסיקים בוחרים בפוליסה הטובה ביותר. שכיר עם ביטוח אופניים חשמליים מהעבודה צריך לבדוק טוב את הפוליסה שלו (רצוי עם מומחה שמכיר גם את האותיות הקטנות). עליו לברר מה הכיסוי שהיא מספקת, אלו הרחבות כלולות בה, בתוך כמה זמן הוא מקבל את הכסף, האם יש סייגים וכדומה.